söndag 11 augusti 2024

Tennisveckan i Båstad

Tennisveckan i Båstad är för oss damernas vecka. Fördelen med den veckan är att det är fri entré till alla matcher. Då kan man gå ut och in ur arenan och välja lite mer fritt vilka matcher man vill följa. Jag och Elias var i Båstad varje dag i stort sett hela veckan. Här har vi fått med oss Victoria på cykel ner till Båstad. Bilden är tagen strax efter Cirkel K macken i Sanpparp. Närmare bestämt i Mellbystrand skogen strax efter att vi cyklat över bron över Lagan. 


Cykelfärden mot Båstad fortsätter. Här har vi kommit till Skummeslöv. Dags för en liten vätskepaus.


Framme i Båstad där vi parkerar cyklarna vid träningsbanorna. 


Vi börjar med en lunch form av en burgare inne på arenans foodmarket. Vi kan följa tennismatchen från centercourten från storbilds TV:n.


Inne på centercourten. Vi ser vi första matchen för dagen. Närmast kameran ser vi en av de fyra svenskorna. Tyvärr åkte alla ur tävlingen redan i omgång ett och två. Vi fick följa en annan spelare som spelade fin tennis. Louisa Chirico från USA. Hon kom lite längre i turneringen, men åkte ut i semifinalen mot italienska Martína Trevisan, som för övrigt också vann hela tävlingen. 


Nästa dag var dags för  cykeltur igen till Båstad. Denna gång tillsammans med Markus, Stefan och Cina. Även denna gång blev det vätskestopp, med den skillnaden att vi bytt ut vatten mot öl och vin.
Här har vi gjort stopp på stranden i Skummeslöv. 


Cykelfärden fortsatte. Det började regna och vi valde att lägga in ett extra cykelstopp på Hotell Riviera i Malen strax innan Båstad. Även här fick det bli en cykel öl. Cina passade på att dressa om från sina  cykelkläder till en mer proper tennis outfit.     


Äntlige framme i Båstad. Vi gick direkt till mingelbaren och beställde in varsin öl. 


Hemfärden från Båstad påbörjas. Här har vi kommit till Skummeslöv som blev ett av flera stopp på vägen. När vi kom till Snapparp började det mörkna och Gullbranna skogen var det helt mörkt. Jag och Elias hade bra lysen på våra cyklar och kunde lysa upp cykelstigen för Markus och Stefan. 


Hemma i Påarp igen. Markus håller på att beställa en Uber Taxi. Jag och Elias väljer att åka bil sista biten hem till Halmstad. Tyvärr fick telefon slut på strömmen, så beställningen gick inte igenom. Som tur var hörde Victoria av sig och undrade om vi behövde skjuts hem. Vi var inte sena att tacka JA.  Sammantaget en lång händelserik dag och en mycket trevlig cykel utflykt till Båstad. 


Nästa dag var var vi på det igen. Åter mot Båstad. Denna gången tog vi bilen. Här har vi kommit till fösta matchen där vi intagit bra platser på kortsidan. Vi äter lite chips och kanelbullar som förstärkning. Nu ska vi se semifinalen mellan Chirico och Trevisan. Det ska bli spännande.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar