måndag 12 augusti 2024

Sista rycket

Sommaren och semestern börjar gå mot sitt slut. Nu har vi en vecka kvar där vi inte har så mycket planerat. Det kom en fin dag och då passade vi på att åka till stranden i Tylösand. På bilden ser vi Elias, Elvina och Sam. En härlig dag med mycket folk på stranden. 


Här har vi gjort en förflyttning från Tylösand beach till Tylösands handikapp bad. På vägen tog vi med hämtpizza från Punch. Jag och Elias cyklar. Cyklarna syns parkerade längst bak  i bilden vid den blåa skylten. Härifrån kunde vi komma hem ganska snabbt via Prins Bertil leden. 
 

Emanuel tillbringade en vecka av sin semester i Halmstad. Här ligger han och gosar med katten i våra utemöbler på Söderkaj. 


Jag och Elias tog en cykeltur upp på Nyårsåsen i Halmstad. Här har vi letat upp flygfyren som vi brukar se när vi kommer på E6:an utanför Getinge och Kvibille. 


En cykeltur till Harplinge. Sedan vidare till Ringenäs, Tylösand och Halmstad. Här sitter vi på ICA i Harplinge och tar en paus.


Det fanns inte så mycket att välja på i ICA butiken, men vi hittade lite frukt och några kanelgifflar.


En bilutflykt till Sennan och Virse Hatt. Vi gick  upp på toppen och runt hela berget. Här har Elias hittat trollet på berget. 


Markus och Jakob skaffade en ny båt i sommar. Här har den kommit till sin hemmahamn på båtplats 65 i Nissan och båtklubben Najaden. En fin snipa som verkar både rymlig och sjösäker. 
Den har gott om plats med sina 10.2 meter längd och en vikt på ca 4 ton.  


Elvina är ute paddlar kajak i Nissan. Med sig har hon också Sam som färdas stående på en SUP.


En kväll på söderkaj. Vi rundar av med en ostbricka och lite rött vin. 


Filmklipp: Jag och Elias åkte till Vapnö för en flightspotting
av ett inkommande flygplan till Halmstad Flygplats


En utflykt ut på Bjärehalvön. Här har vi kommit till Kattvik. Vi äter en medhavd frukost. Det smakade gott med lite kaffe och frallor. Färden fortsätter ut mot Hovs Hallar.


Den medhavda frukosten består av frallor, mjukost och gurka som vi skivar upp och toppar med.


Vi går vandringsleden på Hovs Hallar. Vi börjar att gå nedför mot havet direkt från parkeringen.
Sedan håller vi österut för att slutligen nå halvgrottan och påbörja vandringen uppåt igen. Här längst ner vid havet där klippan går nästan ända ut till havet lägger Elias en minnessten. Vi får se om den ligger kvar nästa gång vi kommer.


Vädret och kvällen blev allt finare. Vi fick ett ryck och satsar på att avsluta kvällen i Helsingör. Här har vi kommit till torget i Helsingör. En härlig kväll med mycket liv och folk ute på stan. 


På torget blev det två röda, en grön och liten gammeldansk. 


Filmklipp, Victoria kör hem från Helsingborg


Elias har just kommit tillbaka med EL-cykeln. Han har varit och handlat basvaror till lunchen. Ett kraftigt regn har gjort att han är helt genomvåt. Men skönt att komma hem och ta en varm dusch.


Elias och 91:an vid Norre port i Halmstad. 


Lördag och sista semesterdagen i Halmstad. Packning påbörjas för att åter resa till Alvesta efter 6 veckors semester i Halmstad. Nu är allt över - och det blir till att jobba ett år till...


Hemma i Alvesta. Bilen töms på packning och vi påbörjar installationen i Tingshuset.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar