söndag 11 augusti 2024

Mollösund

Första semesterveckan och nu bär det av till vår lilla pärla i Bohusläns skärgård. Vi ska till Mollösund och stanna där några dagar. Här har vi stannat i Susedalen för att ta en medhavd frukost med lite kaffe. Det har blivit lite av en tradition att stanna i Susedalen. Det är en skön känsla - vi är på väg...


Framme i Mollösund. Bilen är parkerad i gamla sill magasinet. Här står den tryggt och säkert. Det är nära att gå till Brygghuset, där vi ska bo i rum nummer 7. Det enda rummet som har egen toalett och dusch. Sedan finns det sex rum till i olika storlekar. Det är ett prisvärt boende som ligger på ca 1200-1400 kr per natt inklusive frukost.   


Efter att vi checkat in var det dags för den första ölen. Härligt att vara framme. Det ser ut som att vi får ganska fint väder. Vi sitter ute på Brygghusets uteservering med fin utblick över gästhamnen.  Vad skönt att vara här - nu ska vi njuta och ha det bra.


Nytt för i år är de säljer den lokala ölen som bryggs i Mollösund. Badjävlar heter den - kanske är det oss de menar 😅. Det var en god och fyllig öl.  


Under dagen satt vi länge här på klipporna. Vi hade full kontroll på alla båtar som gick igenom sundet. Här hade vi det gott och det blev också ett antal bad från klipporna. 


Fördrinken innan vi går ut och äter intas som alltid på tank bryggan. Här sitter man fint och ser båtarna som går i sundet. Vi har också full koll på de som är på väg in och ut ur Mollösunds gästhamn. Gräset brukar vara klippt här, men i år verkar de missat det. Det spelar ingen roll. Vi sitter bra i våra campingstolar och njuter av lugnet och utsikten.


Utsikten från tank bryggan. Sundet rakt framför oss och Mollön på andra sidan. Vi har med kall Prosecco som vi njuter av. Vilken härlig sommar!


Från Brygghuset har vi full utsikt över hela gästhamnen.  Det verkar bli en lugn kväll. Vinden lägger sig och många gästbåtar är på väg in för att ta hamnplats. 


Uteserveringen på Brygghuset. Vi fick höra att de har en Quiz aktivitet ikväll. Den måste vi vara med på tänkte vi. Det är alltid kul med med frågesport. 


Middagen har serverats. Vi tar lite mat innan de kör igång Quizen. Blanketten där vi redovisar alla svar har kommit och den ligger på bordet till vänster i bilden. Det blir många frågor ca 50 stycken, innan vi kan utse kvällens vinnande bord. Det blev inte vi. Vi missade lite på de sista musikfrågorna och stannade på en femte plats av ca 10-talet tävlande bord.  


Nästa dag tog vi båten ut till Käringön. Ca 40 minuters båtfärd ut i den yttre skärgården. Käringön är en bilfri ö och där är det väldigt fint och mysigt. Vi gick en runda runt ön och sedan var det dags att leta upp ett matställe. 


På Käringön tog vi lunch på den välkända restaurangen Petersons Krog. Elias valde att beställa in ostron till förrätt. Själv satsade jag på havets Wallenbergare med skirat smör. Väldigt god och vällagad mat. Utsikten går heller inte att klaga på. 


Innan hemfärd från Mollösund blev det en vandring upp på Klockareberget. Här besökte vi fiskegumman som står på berget och spanar. Hon håller utkik efter sin man som ska komma hem från havet med fångsten. Nytt för i år är att gumman har fått en liten son. Vi hörde att det ryktas i hela Mollösund om vem som kan vara pappan 😀😀😀.


Bilen lastas för hemfärd igen mot Halmstad. Vi har bott på rummen som ligger på ovanvåningen. Trapporna upp till dem syns till höger i bilden. Det har kommit några regnmoln och det känns lagom att åka vidare nu. 


Efter att ha kört i drygt en timma kommer vi till Stenungssund. Här passar vi på att ta en förmiddagsfika och ladda bilen. Därefter fortsatte resan söderut på E6:an hela vägen ner till Halmstad.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar