söndag 25 augusti 2024

Roadtrip Öland

 

I lördags tog vi en roadtrip där vi åkte genom hela öland. Vi började att åka söderut. På bilden har vi just varit och tittat på fyren långe Jan. Det var fint väder och här längs i söder. På Ottenby fågelstation fanns det många fågelskådare. Resan fortsatta tillbaka norrut längs Ölands yttersida ut mot Östersjön. 


Efter att vi kommit tillbaka till mitten av Öland i höjd med där Ölandsbron ansluter gjorde vi en tvär gir och gick rakt västerut med siktet inställt på Färjestaden. Här har vi kommit till Arontorp strax utanför Färjestaden. Nu blir det lunch i form av Ölands klassiska kroppkakor. Till efterrätt kör vi pannkakor.


Bilresan fortsatte norrut och här har vi passerat både Böda Strand och Byxelkrok. Vi har kommit så långt man kan komma till Ölands norra udde. I bakgrunden ser vi fyren långe Erik. Senare mot kvällen vände vi tillbaka där vi gjorde laddstopp i Borgholm. Här passade vi också på att ta lite kvällsmat på en av restaurangerna utmed hamnen i Borgholm. Sedan kunde hemresan påbörjas. Det blev en heldag. Vi kom hem igen till Alvesta vid 22-tiden. Då hade vi avverkat 60 mil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar