söndag 5 februari 2023

Vintervandring i Kullaberg

 

Här har vi just övningskört från Halmstad till Hamn parkeringen i Mölle. Det är någon grad kallt, men Kullaberg ger oss fint vindskydd och vi har sol och blå himmel. Dags att starta projektet. Vi ska gå vandringsleden upp till Kullens fyr. Uppe till höger i bild syns Grand Hotell Mölle. 


Vandringsleden börjar där den vita linjen pekar med texten "Du är här". Vi följer leden på Kullens södra sida på väg ut mot udden där Kullens fyr står. Dit är det ca 3-4 km.


Leden går upp och ner och ibland via stentrappor. En väldigt varierad led med fin utsikt. 


Elias är på väg uppför en av stentrapporna. 



Utsikt från södra Kullens klippor. 


Här har vi kommit till en av de många utsiktsplatserna. Här stannar vi och vilar en stund och begrundar den fina vyn ut mot havet och ner mot Mölle hamn. På andra sidan ser vi Danmark. 


Efter ca en 1,5 timmars vandring når vi till sist fram till Kullens fyr. 



Elias visar Kullens fyr. 


Här har vi kommit tillbaka till Mölle samhälle. Nu är vi värda en fin lunch. Det blev rödspetta på Hotell Mölle. Lite dyr kanske, men det fick det vara värt idag. Nästa gång ska vi vandra utmed Kullens norra sida. Den är lite kallare - alltid mindre sol på en norrsida. Vi väntar därför in våren lite mer och satsar på nästa utflykt hit i april-maj. Det ska bli kul och göra nytt besök hit för på norra sidan finns det två grottor att besöka. Då tar vi troligen lunch på Erikslund värdshus utmed E6:an, som jag tror är ett prisvärt alternativ. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar