söndag 26 februari 2023

Huset på väg att tömmas

 

I helgen har vi arbetet med att tömma de sista sakerna i huset. Sedan gjorde vi en grovstädning. Nästa steg är att beställa en fullständig flyttstädning. Jag har hittat en städfirma i Alvesta som heter S-Städ och imorgon går jag dit och lägger en beställning. Jag hoppas få den gjord inom de närmaste veckorna. 


Sovrummet är tömt, men inför försäljningen kommer vi att sätta in två sängar här . 


Emanuels rum är tömt och grovstädat. Vi har lagt undan hans dator och lite gamla minnessaker, som han kommer och hämtar nästa vecka. Nu står rummet nästan tomt. Tänk så många minnen här finns. Ett rum där Emanuel har haft sina kompisar och växt upp från liten kille till den han är idag. Minnesbilder dyker upp och jag ser hur han sitter här timma efter timma bakom sin dator. Men, nu är allt över...  


Elias rum ekar tomt, så när som på en liten gungstol. Här växte Elvina upp. När hon lämnade boet tog Elias över rummet. Nu går livet vidare på annat sätt och på andra vägar. Exakt hur det blir får tiden utvisa, men en sak är säker. Livet i villa i Alvesta är definitivt över. 


Kläder, skor och garderober - allt är tomt. Målaren Pelle kom inom och tittade hur mycket det var att måla och snygga till. Efter 15 år blir de så klart lite skavanker, men inga stora jobb. Sedan finns det  några borrhål och att spackla igen. Vi kom fram till att det bästa är att huset först flyttstädas. Sedan får man en bra överblick över vad som återstår att fixa till med bl.a. lite ny färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar