måndag 21 april 2014

Påskhelgen på Östra Stranden

Emanuel jobbar med att montera två lådor där vi ska förvara dynorna till trädgårdsmöblerna och strandstolar. - Det här verkar lite klurigt - få nog titta närmare på ritningen, säger Emanuel. 

Oljelamporna har monterats på väggen och därifrån kan de tas ner och ställas fram på utemöblerna när det blir fina kvällar. Skönt att ha en given plats för dessa. Och de lyser även fint på väggen. 

För att inte taket ska bli för varmt har vi monterat silverfat i taket med en distansbricka bakom. Silverfaten är egentligen underägg för dricksglas som vi var och köpte på Erikshjälpen. 

Farmor och Elias sitter på balkongen och löser korsord. 

Påskhelgen var kanonfin, så det blev till att grilla och sitta ute och äta. Grillad kyckling med ett lätt fint rött vin till. Gott. Bord och stolar passar väl in i den rundande delen av altandäcket. 

Elvina och Elias sitter med filtar på balkongen och äter påskgodis. 

Lite senare går även jag själv upp på balkongen och sätter mig för att blicka ut över havet med piren och hela Biltemas lager i bakgrunden. En skön avkopplande kväll. Oljelampan lyser fint och det smakar bra med en gin o tonic som kvällsgrogg. Härligt! En fin påskhelg med långa härliga strandpromenader börjar gå mot sitt slut. I morgon annandag påsk åker vi hem till Alvesta igen. Vi ses snart igen - Strandskatan 9. 

1 kommentar: