torsdag 18 augusti 2022

Sommar i Mollösund

 
Här har vi just kommit fram till Brygghuset f.d. Emmas Café i Mollösund. Vädret är strålande och här ska vi stanna och ha det gott i några dagar. Efter körningen hit var det skönt att sätta sig ner med en kall öl och blicka ut över hamnen. Ser ut att vara många båtar i rörelse, så det lär bli en fin eftermiddag ute på tankpiren vid inloppet till Gästhamnen. 


Eftermiddagen kan börja. Vi har tagit plats med våra campingstolar på tankpiren. Med oss har vi lite  vitt vin som vi kan sitta och smutta på samtidigt som vi ser ut över all båttrafik. 


Nästa dag tillbringade vi på klipporna i norra delen av Mollösund. Här sitter man fint med en god överblick över sundet. Härlig avkoppling med lite solbad. Samtidigt nära hem till gästhamnen och vårt boende om man blir hungrig eller törstig. 


Klipporna med utblick mot fyren och norr. Lite längre bort ligger käringön, Gullholmen och Ellös. 
Vi badade från klipporna och Elias provade både badbryggan och sviktbrädan. 


Elias hoppar från sviktbrädan i Mollösund


Vi bodde fint i Brygghuset där vi bokade in oss i rum Annorlunda. Fördelen med det rummet är att man har egen toalett och dusch. Här bor man fyra stycken för 1300 kr natten inklusive frukost. 


När kvällen kom gick vi ut och åt en fin middag. Här sitter vi på restaurang Movitz som ligger utmed kajen i gästhamnen. Vi fick en härlig uteplats och det fina vädret fortsätter. 


Närbild på fisksoppan. 


Närbild på räksmörgåsen. 


Här står vi framför Brygghuset med hela gästhamnen bakom oss. Vi avslutar med en lugn kvällspromenad i byn Mollösund innan det bli läggdags. 


Elias har gått till hamnens grillplats. Här hittade han en bänk med solceller. Här gick det bra att ladda mobilen. Det fanns både trådlös laddning som Elias kör på i bilden och USB-uttag på bänkens kant.



Dags för hemfärd och bilen har körts fram från parkeringsplatsen. Vi har likt tidigare år haft bilen parkerad i ett stort magasin bakom brygghuset. Nu tömmer vi rummet och lastar in allt i bilen. Sedan checkar vi ut för denna gången och ställer in siktet mot Halmstad. 


Vi gjorde en liten avstickare på hemvägen. När man åker Hissingeleden med avfart från Kungälv passerar man Säve. Har finns ett flygmuseum som ligger insprängt i ett gammalt bergrum. 


Vi fick en guidad genomgång av både bergrummet och alla flygplan som fanns uppställda. Elias provade också på att köra en Viggen JA37 flygsimulator. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar