Lördag eftermiddag har här har vi startat ett projekt med att tillaga en vegetarisk gryta med Tofu.
Ingredienserna består broccoli, scharlottenlök, morrötter, koriander, röd chilli, vitlök, ingefära, grönsaksbuljong, lime, sojaböner, kokosmjölk, tofu, chilliflakes, majzena, pinjenötter och röd curry pasta.
Tofun skärs upp i tärningar som rullas i maizena och sedan steker man dem på ganska hög värme så att de får en fin stekyta. Man steker dem i rapsolja. br
Grytan påbörjas genom att fräsa till broccoli, morötter och schalottenlök i lite rapsolja. Sedan häller man på kokosmjölken och alla andra ingredienser och kryddor. Man kan hälla på lite vatten och mot slutet dosera med maizena så att man får en lagom konsistens. Man ska vara lite försiktig med ingefäran för den är stark riv lite i grytan och provsmaka dig fram till det känns lagom.
Tofun har fått en stekyta och jag slänger på sojabönorna några sekunder innan jag häller över allt i grytan.
Nu åker snart Tofun ner i grytan sedan får det stå och puttra ett tag. Det sköter sig själv och det blir gott att äta tillsammans med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar