I helgen var jag och hälsade på Emanuel i stugan. Här hag jag just skruvat i nya fästöglor i balkongsargen.
Sedan var det bara att sammanföra balkongmöblerna och lägga på kapellet, som surrades fast i fästöglorna. Nu hoppas jag att det är förtöjt för att klara en eller ett par vinterstormar.
Emanuel och jag gick på stan på eftermiddagen, innan vi fortsatte hem till Kjerstin och Rolf. Här har vi stannat på Idas, tror jag det hette. Vi kopplar av med varsin dricka. Emanuel passar också på att skicka iväg ett grattis SMS till Gran Canaria. Farfar fyller 79 år idag.
Kjerstin och Rolf skjutsade sedan hem oss till stugan igen efter att vi fått en härlig soppa till lunch. Nu påbörja vi kvällens matlagning och Emanuel har fått till uppgift att repa av bladen från ett gäng timjan kvistar.
Allt är nu förberett inför matlagningen. Oxfilén är tärnad i bitar, gul lök, 2 vitlöksklyftor och timjan är finhackade. En kastrull med Oxbuljong är klar. Till såsen har vi också grädde, en skvätt konjak. Det här hoppas vi ska bli gott
Och visst smakar det bra. En enkel oxfilégryta som byggts upp till en härlig och fyllig smak. Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar