söndag 18 maj 2014

En härlig vårhelg på Öland

Fredag eftermiddag och vi är på väg till Öland för att fira helgen. Här har vi kommit till Nybro där vi gör en liten paus för att sträcka på benen. Nu är det inte så långt kvar - det ska bli skönt att komma fram. Navigatorn är inställd på Färjestaden, hamnplan 4. 


Äntligen framme på vårt hotell "Kaj 4". Här sitter vi och äter de baguetter som vi hade med oss hemifrån. En enkel kvällsmacka som smakar gott med en kall öl till. Sedan blev vi också imponerade av den fina utsikt vi fått på vår egen hotellveranda. Till vänster skymtar bubbelpoolen, men tyvärr var denna inte i drift. Antagligen lite för tidigt på säsongen. Men tänk att sitta här i en varm bubbelpool en sommarkväll och se solen sakta går ner bakom Ölandsbron...


Här bor vi bra. Hela över delen på huset är vår hotellsvit/lägenhet. Till vänster syns verandan. och nedanför ligger hotellets restaurang. Perfekt läge!  


Lördag förmiddag och vi har här kommit till Ölands slottsruin. Här gick vi runt och tittade i det sköna vädret. Klarblå himmel och sol och närmare 20 grader varmt.
 

Victoria och Emanuel framför Sollidens Slott. Ett ganska fint slott i italiensk stil. Här gick vi en runda i den fina slottsträdgården. 
 

Elias framför en av de många fina bilarna som stod uppställda utmed hela gågatan i Borgholm. Vi hade kommit rakt in Borgholms motordag. Det fanns ett 100-tal fina bila uppställda överallt. 
 

Elvina och Victoria på Borgholms gågata. Notera alla bilarna som står uppställa i en lång rad på gågatan.
 

Vårt hotell var helt nyöppnat. Det hade premiär den 16 april, så det var nog inte många som bott här före oss. Kanske var vi till och med de första gästerna i den stora sviten/lägenheten. 


 Som synes har vi gott om utrymme. Framför oss har vi ett stort kök och bilden är tagen från soffgruppen (den tidigare bilden). Bakom köket ligger två separata sovrum. Synd att vi inte tog med datorn, för då skulle vi kunna titta på storbilds TV. Notera videoprojektorn i taket.


Här är ett av sovrummen. Hamnpiren syns utanför fönstret. 
 

På verandan var det skönt att sitta i solen och ta några kalla öl. Här uppe hade man koll på hela hamnen. Det var klart avkopplande och sitta här i solen och se alla båtar som kom och gick från gästhamnen nedanför. 
 

Denna bild är tagen från köksfönstret på lördags kvällen. Solen är på väg ner bakom Ölandsbron. 


På söndagen valde vi att köra till Ölands södra delar. Här har vi kommit längst söderut till fyren Långe Jan.
 

Efter att ha gått de 197 trappstegen till toppen belönades man med en fin utsikt. Här står vi och trycker på läsidan. Det blåser bra idag. Fyren är med sina 42 meter Sveriges högsta fyr. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar