söndag 19 september 2021

En god fräsch fiskgryta med lax och pennepasta

 

Idag gjorde vi en god laxpasta. Det är väldigt enkel rätt att göra och samtidigt blir den mustig av hummerfonden och fräsch av citronsaften. Vill man spetsa den tar man i lite citronpeppar och chilliflakes. Vi hittade recpeptet på www.matförslag.se men utvecklade det lite mer. Gör så här till fyra personer: 

1. Fräs purjolök (1 st) och hackad vitlök (3 st)
2. Häll över i en gryta.

3.Koka upp pastan typ pennepasta (500 g)

4. Fräs laxfilé som skurits i kuber (600g - 800 g) - salta rikligt och krydda med citronpeppar.
5. Häll över i grytan med löken.

6. Gör klart grytan - häll i vispgrädde ca 0,5 l.
7. Tillsätt hummerfond (2 matskedar) och citronsaft (2 kyrddmått).
8. Mot slutet tillsätt småbuketter av broccili som kan koka med 5-7 min. 
9. Fyll på med mer grädde till lagom konsisens.
10. Justera kryddningen och salt. 

Klart!
Servera med pastan i en gryta
och fiskgrytan i en annan gryta med soppslev. 
Toppa med hackad persilja.

När det ligger på tallriken krydda lite med citronpeppar och chilliflakes.
Strö över med lite hackad persilja så det ser snyggt ut. 
Mums, gott....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar