lördag 6 oktober 2018

Lördagkväll och kycklinggryta

I kväll blir det kycklinggryta. Här håller jag på att fräsa till kycklingfilé bitarna med lite gul lök och timjan. I kastrullen färser jag steklök och vitlök med lite smör- och rapsolja. Det här ska bli riktigt gott. De bästa med grytor är att det nästa aldrig kan gå fel, bara att smaka och prova sig fram. 


Nästa steg blir att hälsa lökkastrullen i grytan och sedan bygga på med champinjoner och röd paprika.
Som smaksättare har jag timjan, gul lök, kycklingfond, grädde, och creme fraiche med chillismak. I med alltsamman i grytan och full på med lite vatten. Sedan bygger man upp smaken lite med salt och pepparmix och kanske lite extra torkad timjan. Ölen bredvid ingredienserna är till mig själv!

Titta så fint det blev. Nu är allt sammanblandat och det ska få stå och puttra på svag värme i en timma och bli riktigt mustigt och gott. Jag pudrar på med lite maizena efterhand så att den blir fyllig och får en krämig konsistens. Till grytan blir det ris och till det tar vi ett glas rött vin. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar