måndag 1 januari 2018

God fortsättning 2018

God fortsättning på er alla. Jag hoppas 2018 blir minst lika bra som 2017. Här kommer lite inspiration till en tvårätters vegetarisk middag som både är enkel att göra och god att äta. Som ni ser på bilden har jag laddat upp med lite basvaror. Börja med att fräsa champinjonerna i rapsolja och smör tillsammans med finhackad schalottenlök. Smaka av med salt och vitpeppar.  Till vänster har jag finhackad persilja och riven parmesanost och det behöver jag lite senare till toppingen på brödet. 


När du ändå är i farten och grovjobbar i köket på detta sätt, så ta och häll upp ett glas vin och ha det och smutta på under matlagningen.  


När du fräst champinjoner och schalottenlök, häll på en skvätt grädde så att det blir en fin röra. 



Ta sedan och stek några surdegsbrödskivor på järnet i smör, olja och salt. Bred sedan på champinjonröran och toppa med finhackad persilja och parmesanost. Nu har du gjort en väldigt enkel och god förrätt.  



Sedan till den minst lika enkla vegetariska huvudrätten.  Skär palsternacka och morötter i stavar. Klyfta rödlök, päron och äppel. Ringla över lite olivolja och salt och sedan in i ugnen på 225 grader i en halvtimme. 


5 minuter innan det är klart vänd i lite smörfrästa champinjoner och lite haricots verts. När du sedan tar ut formen ur ugnen så öppnar du en hel påse med bladspenat och vänder ner. Det ska göras just innan servering. Det blir en fin färg samtidigt som spenat är både gott och nyttigt. 


Till sist. Stek några halloumibitar på järnet i lite smör och olja ca 4 minuter på ganska hög värme, så att de nästan blir friterade. Sedan är det bara att lägga upp de ugnsbakade rotfrukterna på en tallrik och halloumibitarna ovanpå. Nu har du gjort en god och nyttig vegetarisk rätt att avnjuta. Det blev våran nyårssupé och Lycka till du också! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar