Lördag och ikväll blir det kycklinggryta med saffran. Den blåa tallriken är fylld med bitar av fänkål, gul lök och några vitlöksbitar. Alltsammans strimlar vi ner i matberedaren. Övriga ingredienser som framgår av bilden är citron, grädde, hönsbuljong, saffran, vitvinsvinäger, vitt vin, olivolja, maizena och kyckling så klart.
Elias har strimlat ner grönsakerna i matberedaren och här har han börjar med att fräsa dem på hög värme med olivolja.
Sedan är det dags att fräsa till kycklingen. Även den på ganska hög värme i olivolja samt lite salt och peppar.
Fänkål, gul lök och vitlök läggs över i en gryta tillsammans med vatten och två hönsbuljong tärningar. Sedan tillsätter vi grädde och saffran. För att balansera fram en intressant och god smak tillsätter vi pressad citron, vitvinsvinäger och några skvättar vitt vin. När kycklingen fått fin färg häller vi över den i grytan. Sedan ska det stå och småputtra i 20-30 minuter. Vi smakar av med salt och peppar.
h
Titta så fint det blev! Kycklinggryta med saffran och sötpotatis och bladspenat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar