söndag 1 januari 2017

Gott Nytt År !

Gott Nytt År önskar vi alla våra vänner och alla som brukar besöka denna blogg.  Ikväll blir det en nyårssupé hemma i Alvesta. Elvina och Sofia kommer att vara med och äta, innan de vandrar vidare hem till Sofia för att fortsätta firandet. Emanuel är också hemma, men ska ut en liten sväng senare med några kompisar för att fira in 12-slaget.

Dagen till ära har jag införskaffat en hel bit Oxfilé som jag inhandlat direkt av bonden på Dannsjö gårdsbutik.


Filébiten har bundits in i steksnöre för att hålla en jämnstor storlek så  att hela biten blir genomstekt samtidigt. Köttbiten har kryddats in i salt och peppar. Den steks föst i järnet tillsammans med olja, smör och vitlök.

Sedan åker den in i ugnen. Där ska den ligga ca 40 min i 125 grader. Innertemperaturen är just nu 49 grader. När den kommer upp i max 60 grader är den färdig och kan tas ut ur ugnen.

Till förrätt blir det havskräftor och lite väl kyld Moet som dryck.


Under tiden ligger filébiten och vilar. Rödvinet har hällts upp och om ca 20-30 minuter har köttbiten vilat färdigt och det blir dags att duka fram helstekt Oxfilé med potatisgratäng. Känns som en härlig avslutning på 2016.

1 kommentar: