Nu ska det lagas mat. Här ser ni ingredienserna. Två oxfilébitar, pasta-pene, champinjoner, hackad purjolök och färsk timjan, gorgonzolaost, strimlad permesanost och ett glas rött vin. Det här kan nog bli gott tillsammans.
Först börjar vi med att fräsa purjolöken och timjan i lite margarin.
Sedan häller vi löken och timjan i gryta tillsammans med vatten och grädde. Vi drar också i en tärning oxbuljong, peppar och salt. Gorgonzola osten läggs i för att smälta samman med såsen. Sedan lite maizena och en skvätt soja för att få till en härlig färg och konsistens. Vid sidan påbörjas stekning av champinjonerna och oxfilén som steks i strimlade bitar.
Efter en snabb och intensiv stekning på hög värme häller man oxfilébitarna och champinjonerna i ett rostfritt kärl.
Sedan är det dags att ta såsen med gorgonzolaost, grädde, lök mm och sila den i en plastbunke.
Därefter tar vi den silade såsen och häller i en kastrull Sedan häller vi i de stekta champinjonerna och oxfilén. Nu får det stå och puttra i ca 15-20 minuter. Vi fixar till en härlig gryta med att tillsätta grädde och maizena så att det får en härlig konsistens.
När man jobbar så hårt i köket är det också gott att få smutta på lite gott italienskt rödvin.
Pastan läggs upp på tallriken. Ovanpå grytan med Oxfilé ock sås. Sedan toppar vi med riven premesanost. Vi lägger på lite minitomater och brysselkål. Perfekt och så underbart gott !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar