Till lördagskvällen blev det helgrillad fläskytterfilé. Jag har grillat den på ganska hög värme på de olika sidorna för att den ska få fin färg. Sedan har jag gjort en blandning med finhackad basilika, vitlök, flingsalt, peppar och lite soja. Det penslar jag in hela filén med och sedan lägger jag den i ett foliepaket. In med en stektermometer i sidan på köttbiten och sedan på med locket, så att värmen sänks. Efter ca 30 minuter når innertemperaturen 70 grader och då är det nästan klart. Öppna upp foliepaketet och låt köttet ligga och vila i ca 10-20 minuter. Sedan är det klart.
Sedan är det bara att skära upp i tunna läckra bitar. Det smakade kanongott med bearnaise sås till och små ugnsbakade delikatess potatisar. Som framgår av bilden gick det mesta åt bara några enstaka skivor kvar. Det får vi hacka ner i bitar också gör vi en pytt i panna till söndagsmiddag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar