fredag 6 januari 2012

Nybakat bröd till frukost - nattfranska

 Trettondagsafton har jag gjort deg och format 9 frallor, som vi ska
ha nygräddade till mogonens frukost.

 Jag ställer in dem i ugnen med ett en skål vatten. Där får de stå
och kalljäsa under natten. På mogenen är det bra att ta ut plåten,
sätta på ugnen. När den nått 225 grader åker frallorna in och
 10 min senare är det klart.  

En härlig frukost med nybakat bröd. Är du intresserad, så kommer
receptet här, som jag fick av en arbetskamrat.

2 dl vatten + 1 del yoghurt + 2 krm jäst
1 tsk salt, 1 msk socker, 1 msk flytande margarin
ca 7 dl vetemjöl
Lös jästen i vattnet och tillsätt de övriga ingredienserna.
Blanda eller kör i assistent ett par minuter. Låt degen vila 15 min.
Ta upp degen forma 10-tal bullar. Lägg på bakplåt och ställ
in med ett glas vatten i en kall ugn över natten. På mogonen
ta ut plåten, värm ugnen till 225 grader. In med plåten och
grädda sedan i ca 10 min. Klart och färdigt att äta.
Lycka till !

1 kommentar:

  1. Vem har du fått all denna energi ? Inte av din mamma i allafall.Jag är glad att du har en sådan livslust. Jag ska prova frallorna vid ett annat fillfälle.
    K.J

    SvaraRadera