lördag 31 maj 2014

Cykelutflykt till Växjö

Idag lördag tog jag och Elias cyklarna med på tåget till Växjö. Här står vi och laddar vårt resekort. När vi klev ombord och skulle köpa biljetterna så var batterierna slut i konduktörens handburna biljettmaskin. Så det blev en gratisresa till Växjö och det gjorde ju ingenting. 


Här har vi kommit fram till Linnéparken där vi kör ett pinnbåt race i fontänkanalen. - Pappa, pappa min båt leder över din, ropar Elias. Vi gjorde sammanlagt 10 race och det slutade oavgjort 5-5.  


Innan vi påbörjar cykelturen hem, så laddar vi upp med lite mat på Burger King. Det gäller att ha mycket energi för det blir 30 km cykling i kuperad terräng med både uppförs- och nedförsbackar. 


Här cyklar vi utmed landsväg 30 som går till Jönköping. Bakom oss har vi Öjaby och framför oss kommer vi snart till Härlöv och Nöbbele. 


 Nu börjar det kännas i benen. Men snart bara 4-5 km kvar till Alvesta. Bilden är tagen i Lönnås, inte långt från Hanaslövs backarna. 

fredag 30 maj 2014

Tekniken går framåt - det ska utnyttjas till fullo

Fredagkväll och jag har nyss kommit hem från jobbet. Efter att ha fixat lite hemma sätter jag mig ner med en kall öl och funderar lite på helgen. Victoria jobbar, Emanuel sover och Elvina och Elias är ute i byn och har gått och hälsat på mormor. Ibland när Victoria jobbar fredagkvällar brukar vi beställa hem mat. Så även denna gång. Jag ringer Elvina och ber henne hämta hem 3 pizzor på hemvägen.

Sedan beställer jag pizzorna och skickar ett SMS till Elvina på vilka tre pizzor jag beställde och beräknad tid för hämtning, så att de kan planera sin hemfärd. Nu kommer det fina med tekniken - jag startar appen Swish på mobilen och sätter in 200 kr på Elvinas konto. Hon får i samma stund ett SMS på att jag fyllt på hennes konto med Pizza pengar. Nu är det bara att sitta lugnt kvar, så kommer snart fredagsmaten. Perfekt !

Har du inte Swish, så skaffa det, jag ska ge ett exempel till på fördelarna. Tänk dig att du sitter på en restaurang och du och dina tre kamrater får en gemensam nota på 598 kr. En av er ska betala med kortet. De tre övriga tar upp mobilen och överför omedelbart 148 kr per man till betalarens konto. Nu är allt klart inget krångel med att hitta sedlar och mynt för att få ihop till den gemensamma notan. Ladda hem Swish och livet blir enklare !


söndag 25 maj 2014

Emanuel och Elias tar årets första dopp

Elias och Emanuel badar på Östra Stranden.
Klicka på filmklippet.

Stranden med sol och bad


Lördag kväll och solen är på väg ner. Efter att vi ätit middag gick vi ner på stranden med varsin brassestol och ett glas vitt vin. Skönt att sitta där och koppla av en stund. 
 

Nästa dag var det dags för årets första dopp. Emanuel och Elias tyckt det var roligt att böra bada igen. 
 


Här simmar det båda iväg...
 

Elvina valde att sitta och sola istället. - Jag väntar nog några veckor till innan jag går i, säger Elvina. 


- Det var kul att bada, nu ska jag sitta här i solen och bli varm igen, säger Elias. 

söndag 18 maj 2014

En härlig vårhelg på Öland

Fredag eftermiddag och vi är på väg till Öland för att fira helgen. Här har vi kommit till Nybro där vi gör en liten paus för att sträcka på benen. Nu är det inte så långt kvar - det ska bli skönt att komma fram. Navigatorn är inställd på Färjestaden, hamnplan 4. 


Äntligen framme på vårt hotell "Kaj 4". Här sitter vi och äter de baguetter som vi hade med oss hemifrån. En enkel kvällsmacka som smakar gott med en kall öl till. Sedan blev vi också imponerade av den fina utsikt vi fått på vår egen hotellveranda. Till vänster skymtar bubbelpoolen, men tyvärr var denna inte i drift. Antagligen lite för tidigt på säsongen. Men tänk att sitta här i en varm bubbelpool en sommarkväll och se solen sakta går ner bakom Ölandsbron...


Här bor vi bra. Hela över delen på huset är vår hotellsvit/lägenhet. Till vänster syns verandan. och nedanför ligger hotellets restaurang. Perfekt läge!  


Lördag förmiddag och vi har här kommit till Ölands slottsruin. Här gick vi runt och tittade i det sköna vädret. Klarblå himmel och sol och närmare 20 grader varmt.
 

Victoria och Emanuel framför Sollidens Slott. Ett ganska fint slott i italiensk stil. Här gick vi en runda i den fina slottsträdgården. 
 

Elias framför en av de många fina bilarna som stod uppställda utmed hela gågatan i Borgholm. Vi hade kommit rakt in Borgholms motordag. Det fanns ett 100-tal fina bila uppställda överallt. 
 

Elvina och Victoria på Borgholms gågata. Notera alla bilarna som står uppställa i en lång rad på gågatan.
 

Vårt hotell var helt nyöppnat. Det hade premiär den 16 april, så det var nog inte många som bott här före oss. Kanske var vi till och med de första gästerna i den stora sviten/lägenheten. 


 Som synes har vi gott om utrymme. Framför oss har vi ett stort kök och bilden är tagen från soffgruppen (den tidigare bilden). Bakom köket ligger två separata sovrum. Synd att vi inte tog med datorn, för då skulle vi kunna titta på storbilds TV. Notera videoprojektorn i taket.


Här är ett av sovrummen. Hamnpiren syns utanför fönstret. 
 

På verandan var det skönt att sitta i solen och ta några kalla öl. Här uppe hade man koll på hela hamnen. Det var klart avkopplande och sitta här i solen och se alla båtar som kom och gick från gästhamnen nedanför. 
 

Denna bild är tagen från köksfönstret på lördags kvällen. Solen är på väg ner bakom Ölandsbron. 


På söndagen valde vi att köra till Ölands södra delar. Här har vi kommit längst söderut till fyren Långe Jan.
 

Efter att ha gått de 197 trappstegen till toppen belönades man med en fin utsikt. Här står vi och trycker på läsidan. Det blåser bra idag. Fyren är med sina 42 meter Sveriges högsta fyr. 

Båtar som lägger till i Färjestadens gästhamn

Filmat från vår hotellveranda i Färjestaden. En motorbåt
kommer in på lördags eftermiddagen och lägger till.
 
 
En segelbåt, Bavaria 32 anlöper hamnen. Skönt att
sitta här på vår egen veranda och ta några kalla öl och
se alla båtar som kommer och går. Mycket avkopplande!

söndag 11 maj 2014

En helg på Östra Stranden

Elias värmer sig efter ett dopp i Havet. - Nej inte riktigt - han  är nyss utkommen från lördags duschen. Men snart kommer det att bli salta bad. Några veckor till sen springer vi ner och tar första doppet.

Lite grillat till kvällsmat. Vi hade tur och solen tittade lagom fram till eftermiddagen och kvällen när vi skulle äta. Det fick bli grillat. 


Grillad kyckling med ungsbakade klyftpotatis i olivolja och grillade sparrisar.  


Som efterrätt tar Elias och grillar några marshmallows. 


Söndag morgon och vi är på väg ut för en långpromenad. Elias har med sig frukosten. Huvan är uppfälld då det kommer lite lätt duggregn. Det ser ljust ut på himmeln, så det blir nog snart bättre väder. 

lördag 3 maj 2014

Bilen med de fina formerna - en riktig skönhet - BMW Z4

Den nya BMW Z4 från 2010 årsmodell är bara så
snygg! Samtidigt är den överkomlig i pris. Kolla bara
in denna video och njut av den lilla skönheten...

Studsmattan

Säsongen är här och det är dags att åter montera den stora studsmattan. Elias har sett fram emot den här dagen länge. Elvina och Elias har några timmars jobb framför sig. - Får se hur vad det nu man gjorde? Säger Elias.

Så här blev resultatet - allt klart för att börja hoppa !

torsdag 1 maj 2014

Nybakade bullar

Idag är den 1 maj - alla är lediga och Elvina har bakat kanelbullar. Här har det just blivit uthämtade från ugnen. Elias står och plockar till sig de som ser godast ut. - Det är bara så jättegott med nybakade kanelbullar och ett glas kall mjölk till, säger Elias.