torsdag 12 september 2024

Biffar med kantarellsås

 

Idag kör vi köttfärsbiffar med kantrellsås. Biffrna är gjorda på hushållsfärs, vilket innebär nötfärs som är utblandat med 30% vegetarisk färs. Biffarna är klara och står på eftervärme. Kantrellerna har lags i stekjärnet där vi tar vara på skyn från biffarna. Sedan är det bara att slå i lite grädde och bygga upp smaken med kantrellfond, salt och peppar. 


Klart att äta. Hemlagade biffar med kantrellsås som är gjord på färska kantareller. Till de kör vi med klyftpotatis och toppar med lite inlagd gurka. En god husmansrätt som är ganska enkel att tillreda. 
Bon Appetit - som man bukar säga i Frankrike. 

söndag 8 september 2024

Cykeltur Båstad tur o retur

 

I lördags blev det en cykeltur till Båstad tur och retur. Vi höll ganska högt tempo och snittade ca 22 km/h. Från Halmstad till Båstad tog det ca 1,5 timmar. På bilden har vi kommit till Cirkel K i Snapparp. Här gör vi sedvanligt stopp efter att cyklat 2 mil och halva sträcken. Det blir lite förstärkning med en kopp kaffe. Härligt cykel väder med väldigt varma vindar för att var en vecka in i september. 


När vi kom fram till Båstad var vi ganska svettiga i våra cykelkläder. Vi cyklade ut på piren och kastade oss i havet. Det kylde en del den första minuten, men sedan blev det skönt att ligga i och simma en stund. Efter badet tog vi en burgare i hamnen. Hemresan gick via skogen i Tönnersa och Gullbranna. Vi gjorde ett trevlig stopp hemma hos Cina. Där smakade det gott med en kall cykel öl. När vi kom hem igen till Söderkaj visade trippmätaren 7,7 mil.  



Gräs på uteplatsen

 

Nu är det så gott som klart med gräset på uteplatsen. Vi är nu uppe i 3 rullar där varje rulle består av 5 x 2 meter konstgräs. Nu täcker vi hela uteplatsen från sida till sida och in till husväggen. Det som återstår är längst framme vid häcken. Kanske ska vi ha kvar plattorna här. De ligger mer oskyddat för regn o rusk, eftersom vi är utanför överhänget för ovanliggande balkonger.  Eller så satsar vi på gräs hela vägen. Vi får pröva oss fram. Det hade så klart varit skönt med konstgräs även här. Det skulle innebära en helt underhållsfri uteplats där man slipper rensa ogräs mellan stenplattorna.  


Vi har skarvat ihop bitar så att vi täcker med gräs hela vägen in till tröskeln på altandörren. En ganska snygg lösning om jag får säga det själv.  Gräset är alltid frodigt och grönt oavsett väder. Det är skönt att gå på och man behöver aldrig vattna eller klippa gräset 😅😅😅. Kan det bli bättre?

söndag 1 september 2024

Nollningen är avklarad

 

Elvina till höger och bredvid en av hennes kurskamrater. De har just avslutat några aktiviteter i Picassoparken. Nollningen av nya elever på högskolan har pågått hela veckan. Elias är en av dessa. Nu är det bra finalen kvar. I kväll går det specialbeställda bussar ner till Båstad. Sedan blir det party där hela kvällen på Peppes Bodega. På måndag är det roliga över - då börjar studierna. 


Det nya konstgräset har rullats ut på uteplatsen på Söderkaj. Det blev två stycken 5 meters rullar. Det blir till att köpa en rulle till så att vi också kan täcka den inre delen framför fönsterna med gräs. Resultatet blev bra och man får en mer naturnära känsla. Sedan är det skönare att gå på också.  


En annan ny sak är att vi monterat lite insynsskydd på uteplatsen mot innergården. Nu kan jag gömma cyklarna lite bättre, så att det inte syns från dragvägen där alla går utmed Nissan. På köpet fick vi också en förvaringslåda där man kan förvara cykelpumpen och lite annat som är bra att ha nära till hands.