onsdag 22 september 2021

Söderkaj och lägenhetsvisning

 

Idag var jag i Halmstad på lägenhetsvisning i denna fina stadsdel i Halmstad. Söderkaj med mycket marin känsla i boendemiljön. Lägenheten var kanonfin och den låg i mellersta huset på bilden. Det var en 3:a på markplan med två fina uteplatser. Utgångspriset är 3,2 mkr och vi får se vad den hamnar på.


På hemvägen ställde jag bilen på laddning i P-garaget Svartmunken som ligger vid skattehuset och polisstationen. Där finns gott om gratis laddare. Ett 20-tal på däck 3. På vägen plockade jag upp en EL-sparkcykel som jag aktiverade med telefonappen. Nu bar det iväg igen med EL-drift. Här har jag kommit till Kjerstin som dagen till ära fyllde 81 år och bjöd på tårta. 



söndag 19 september 2021

En god fräsch fiskgryta med lax och pennepasta

 

Idag gjorde vi en god laxpasta. Det är väldigt enkel rätt att göra och samtidigt blir den mustig av hummerfonden och fräsch av citronsaften. Vill man spetsa den tar man i lite citronpeppar och chilliflakes. Vi hittade recpeptet på www.matförslag.se men utvecklade det lite mer. Gör så här till fyra personer: 

1. Fräs purjolök (1 st) och hackad vitlök (3 st)
2. Häll över i en gryta.

3.Koka upp pastan typ pennepasta (500 g)

4. Fräs laxfilé som skurits i kuber (600g - 800 g) - salta rikligt och krydda med citronpeppar.
5. Häll över i grytan med löken.

6. Gör klart grytan - häll i vispgrädde ca 0,5 l.
7. Tillsätt hummerfond (2 matskedar) och citronsaft (2 kyrddmått).
8. Mot slutet tillsätt småbuketter av broccili som kan koka med 5-7 min. 
9. Fyll på med mer grädde till lagom konsisens.
10. Justera kryddningen och salt. 

Klart!
Servera med pastan i en gryta
och fiskgrytan i en annan gryta med soppslev. 
Toppa med hackad persilja.

När det ligger på tallriken krydda lite med citronpeppar och chilliflakes.
Strö över med lite hackad persilja så det ser snyggt ut. 
Mums, gott....

Nimbus 305 eller lägenhet på Söderkaj

 

Idag lördag åkte jag ner till Malmö, Limhamn. Jag hade bokat en visning av Nimbus 305 Coupé. Den var en fin båt från 2018. Coupé modellen är väldigt praktisk med ombonad känsla inne i båten och samtidigt ett bra akterdäck där man får lite uterums känsla. 


Det bästa med båten är nog driftsekonomin. Den har en 150 hk Volvo Penta D3 5 cylindrig diesel. Vid låg fart ca 7 knop drar den endast 5 liter i timman. Det blir 0,7 liter sjömilen. Lägger man den på ca 10-11 knop stiger förbrukningen till 1 liter sjömilen. Vid marschfart ca 15-16 knop drar den strax över 1,5 liter. Toppfarten stannar vid ca 18 knop. Priset för båten är 2,5 mkr. Ungefär som en stuga på Östra Stranden.


Härligt uterum som kan skyddas med kapell när det regnar och är dåligt väder. Dieselvärmaren har utblås för varmluft på akterdäck. 


Ombonad känsla i Coupén med bord och två soffor till babord. På styrbord sida hittar vi pentryt. 
Nere i ruffen finns två separata hytter och toalett med dusch. 


På hemvägen åkte jag inom Söderkaj för att titta på en 3:a som ligger ute till försäljning. Den ligger i andra huset till vänster. Utgångspriset är 3,2 mkr och hyran ligger på 3700 kr/mån. Dessa lägenheter har ett härligt läge utmed småbåtshamnen i Nissan. Man får en skön marin känsla när man bor här.


Problemet om det nu är ett problem, är att den ligger i markplan. Vi har alltid tänkt oss en skyddad balkong med utsikt över staden och Nissan. Men det är klart att det kan vara fint att sitta här också vid sköna sommarkvällar. Det går fint att se ner till Nissans vatten och båtarna från uteplatsen. 

fredag 17 september 2021

På jobbet igen efter 1,5 år hemma

I veckan tog jag snabbtåget upp till Stockholm för att ha ett tvådagars möte med min ledningsgrupp.
Vi har suttit hemma och jobbat i pandemin och kört möten på Skype i ett och ett halvt år. Det var skönt att komma igång igen med ett vanligt möte och träffa sina kollegor på riktigt. Till kvällen gick vi alla ut och åt en middag - det blev en trevlig kväll och vi hade så mycket att prata om. Bilden är tagen från ett av våra hus på huvudkontoret i Solna.