söndag 16 juni 2024

Studentlunch på söderkaj

 

Elias tog studenten i veckan som gick. Här har han kommit till Söderkaj i Halmstad. I handen har han sitt plakat och även priserna som han fick för Procivitas skolans bästa elev när det gäller tre års framsteg i personlig utveckling. Kul att att han fick det priset för han har verkligen bevistat att han började skolan som en oslipad diamant, men att han nu går ut som som en komplett kille med stort hjärta, humor och en seriös inställning till den fortsatta karriären. Vi hoppas det blir fortsatta studier med tekniska ämnen på Högskolan i Halmstad. Framåt juli månad vet vi om han har kommit in.   

Han fick också den stora äran att hålla elevernas tal. Vi tittade på filmen när han inför en fullsatt domkyrka i Växjö klev upp i predikstolen. Han talade om resan som alla gjort tillsammans och att olikheter i personliga egenskaper berikar alla. Han skämtade lite om att rektorn inte visste vem Taylor Swift var och det blev många skatt och applåder. Slutligen tackade han alla både lärare och elever för den tid de haft tillsammans på Procivitas Skolan i Växjö. 

Farmor Kjerstin och farfar Kjell-Arne kom på besök till Söderkaj. Vi bjöd på en söndagsmiddag Det blev husmanskost med Pytt i Bellman. 


Våra Gravel Bikes är nedrullade i källaren. Här  står de i säkert förvar tills vi kommer nästa gång. Då hoppas jag också att vi hinner med en härlig cykeltur till något fint ställe utmed havet. 

söndag 9 juni 2024

Cykelställ på Söderkaj

 

Idag har jag monterat cykelställ vid den inre uteplatsen ut mot gården. Det blev två väggupphängda cykelställ inköpta på Biltema. Jag fäste upp dem i stålväggen utanför sovrumsfönstret. Nu ska jag bara ordna med fasta kättinglås så att vi kan säkra cyklarna. Kättingen har jag redan, men anslutningen till cyklarna med kombinationslås, är beställda av Sportson och levereras nästa vecka. 

torsdag 6 juni 2024

Elias på väg till studentbalen

 

Här står Elias med sin bordsdam Lovisa - båda är redo och taggade för att gå på studentbalen.


Det fanns många glada studenter i parken runt domkyrkan i Växjö. Snart blir det samlad avgång med en promenad utmed hela storgatan på väg mot studentbalen på restaurang PM och vänner.

Hemlagade köttbullar

 

Idag blev det hemlagade köttbullar med riktig potatismos till lunch. Det är alltid gott med lite äkta husmanskost. Tallriken är toppad med pressad gurka och lite vinbärsgelé. En viktig detalj är också att krydda upp moset med lite riven muskotnöt.


Det blev några köttbullar över och vad gör man då? Det blev köttbullsmörgåsar till kvällsmat.

Sveriges Nationaldag

 

Sveriges Nationaldag. Det firar vi med en räkpasta med smaksatt med chilli
och saffran. Rätten toppas med färskhackad persilja. Till det tar vi lite väl kylt vitt vin. 

söndag 2 juni 2024

Varma mackor

 

Idag kör vi en klassiker som kvällsmat en söndagskväll. Lunchen tog vi på Ikea, så nu nu till kvällen rundar vi av med varma smörgåsar. Elias håller på att göra sista momentet att singla över lite ost. 



Smörgåsarna består av champinjonstuvning med bacon, röd lök en tomat och till sist lite riven ost som smälter ner fint över mackan. In i ugnen i ca 15 min sedan är det klart. 

lördag 1 juni 2024

Elias outfit

 

Idag var Elias inne i Växjö och skaffade sig en ny outfit. En mörkblå kosytym med en ljusblå skjorta. Som extra accessoar - en vit näsduk att lägga in i kavajens bröstficka. Nu återstår det bara att hitta ett par matchande skor. Det var lite svårt att hitta rätt längd på byxans ben och skjortans ärmar. Men, till slut efter ett antal butiker och en massa provande blev det till sist fullträff.