lördag 20 januari 2024

Vinterdag i Hanaslöv

 

Elias står framför ett fint snötäcke ute i en åker utanför Lekaryd. Idag var det en fin härlig vinterdag och vi tog en långpromenad till skidbacken Hanaslöv. Notera Elias skor som döljs av snötäcket. Vi mätte upp snödjupet som var ca 30 cm. 


Här har har vi kommit fram till Hanaslöv. Skidliftarna är i gång och det är mycket folk här. Med tanke på att vi gått en ganska lång runda i över en timma, så passade det bra med en paus här framför värmestugan. Vi köpte varsin korv med bröd och satt en stund i solen och tittade på allt folk. Sedan fortsatta färden hemåt igen via leden som går ut med sjön Spånen. 

Köpt frukostfrallor på ICA

 

På väg hem från ICA en tidig lördagsmorgon.

söndag 14 januari 2024

Sjön salen fryser

 

Sjön Salen i Alvesta har frusit till is. Det har varit kallt nu i snart två veckor, så isen är nog bärande. 
Jag såg inga spår och hade heller inte med mig några IS-dubbar, så jag valde säkra vägen att går runt till andra sidan via kärleksbron. Det verkar bli kallt även nästa vecka, så isen lär ligga kvar ett bra tag.

lördag 13 januari 2024

söndag 7 januari 2024

Elvina och Emanuel surfar

 

Elvina och Emanuel sitter i köket på Söderkaj och surfar på sina datorer. Elvina jobbar med sin högskoleutbildning och Emanuel är nog mest ute och nöjessurfar.

Utflykt Kullaberg

 

Elias framför Kullens fyr. En härlig vinterdag i början av januari. Solen lyser och det är klarblå himmel med svaga vindar. Vi gick ner en vandringsled till havet till den lilla ledfyren som står längst ut på Kullens udde. Den syns som en liten vit prick i bilden nere till vänster. 


Här uppe är det en fin utsikt. Danmark och Öresund på ena sidan. På andra sidan Torekov, Bjärehalvön och Hallands Väderö. Det går ett antal lastfartyg i olika riktningar på väg mot okända destionationer.


Målet var att hitta två grottor som finns utmärkta på denna kartbild. Silvergrottan och Lahibiagrottan.
Vi lyckades inte hitta någon av dem. Men, vi gjorde bra förberedelser, så nu vet vi till nästa gång vilka vägar och stiga vi ska ta för att hitta fram till grottornas öppningar.  


När man står här på klippan är det ganska höga höjdskillnader. Lite snö också. Det var därför vi beslutade oss för att återuppta jakten på grottorna när vi kommit fram till mars-april. Då har vi nog bättre förutsättningar att ta oss ner till havet och hitta grottorna. 


På vägen hem stannade vi vid ICA:s fina butik i Hjärnarp. För att vara en sådan liten by har de en mycket fin chark disk. Även bra sortiment på både fisk och ostar, etc. Vi hörde att det till och med är många från Ängelholm som kommer hit och handlar. Hjärnarp på andra sidan motorvägen i höjd med Margretetorp. 

onsdag 3 januari 2024

Katten Pelle är skadad

 

Elvinas katt Pelle har skadat sig i vänster framtass. Han har 
skuttat runt hemma på tre ben och inte kunna stödja sig på
det fjärde benet. Troligen har han skurit, stuckit eller blivit
biten i tassen av ett annat djur. Sedan har det uppstått en 
inflammation där tassen svullnat upp. Elvina tog honom till
Veterinären. Han fick drän i tassen med smärtstillande och 
antibiotika (syns på bilden). Sedan en skärm runt huvudet, så
att han inte biter av dräneringsröret. Nu får vi hoppas han 
blir bättre igen.